И затова разбирателството между мъжа и жената ще се постигне само когато те се опознаят, когато видят общите си интереси, изучат живота от едни и същи източници и тръгнат заедно, за да го изживеят както трябва разумно и здравословно.

Емил Зола

Подобни цитати

Голяма част от брака се намираше в сивата зона между щастието и отегчението, между задоволството и раздразнението.

Джесика Ръстън

Добавен преди 4 годиниВиж този цитат

Нашето е твърде повърхностно за брака. Женим се, все едно че прескачаме до Макдоналдс. Сетне грабваме дистанционното и сменяме канала.

Фредерик Бегбеде

Добавен преди 4 годиниВиж този цитат

Аз съм ти съпруг. Трябва да ме подкрепяш независимо какво има в гащите ми.

Добавен преди 4 годиниВиж този цитат

Колкото и добре да познаваш партньора си, от време на време се натъкваш на прегради или попадаш в пропаст… Например, партньорът ти изразява мнение или становище, напълно противоречащи на досегашното му поведение. Подобна "ерес" е толкова абсурдна, особено в собствените ти очи, че дори граничи с психозата. В такива случаи, ако човек иска да запази брака и собственото си душевно равновесие, трябва да си припомни, че да се гневиш, означава да се приравниш към глупците, които смятат за възможно едно човешко същество напълно да опознае друго.

Стивън Кинг

Добавен преди 4 годиниВиж този цитат

Мъжът е погълнат от мига, а жената търси продължението. Но при сближаването на двамата може би се получава истинското време, пълното: мъжът ме кара да усетя мига, а аз го заставям да се влее в продължението на мига. Само двама, мъж и жена, които се обичат, могат да почувствуват времето в неговата мигновеност и продължителност.

Блага Димитрова

Добавен преди 4 годиниВиж този цитат