Смисълът на жестовете в различните страни

Всички хора на планетата са свикнали да използват различни жестове в живота си, които смятаме, че всичките те трябва да се третират еднакво. Все пак, това не е вярно, и можете да попаднете в несъзнателен капан, когато общувате с чужденци. Избегнете това недоразумение. Представяме ви различните стойности на един знак в различните страни.

Ръкостискане

Смисълът на жестовете в различните страни
Навсякъде по света това е поздрав. Но на изток например, ако се докоснете един до друг, без да има нужда, вие можете да бъдете обвинен в лошо възпитание.

Среден пръст

Смисълът на жестовете в различните страни
Класическо сексуално значение има този жест и това означава рязко прекъсване на разговора и навсякъде се възприема като грозен знак. В Тайланд и Япония, това ще се възприема като жест на желание за осигуряване на по-широк спектър от сексуални услуги, а в Германия ако покажете среден пръст е възможно да получите значителна глоба.

Вдигнат палец нагоре

Смисълът на жестовете в различните страни
Вдигнатият палец нагоре в много страни се тълкува по различен начин. Ако в Германия, той спокойно означава числото едно, в Гърция този жест се тълкува като фразата "Майната ти!". В Уругвай и Иран гордо вдигнатия палец представлява еректирал мъжки полов орган и жеста означава опасност от сексуално насилие. Във Франция, палеца, сякаш иска да каже: "Седнете върху него."

Стиснат палец между средния пръст и показалеца

Смисълът на жестовете в различните страни
В Япония, Китай и Корея този жест се възприема като фалически символ, докато в Германия се възприема като предложение за секс. В Индия се възприема като заплаха, в Турция и Централна Америка, това е предложение за извършване на бърз орален секс. Използва се като фигура на удоволствие в Бразилия и Португалия, тъй като местните жители са склонни да мислят, че този жест е в състояние да донесе късмет и да прогони злите духове.

Насочен показалец към главата

Смисълът на жестовете в различните страни
Насочен показалец към главата ви, дава становище за умствените способности на събеседника. Но ако сте в Нидерландия, показалеца ще означава, че сте доста умен. В Италия той ще покаже, че се считате за ексцентрична личност, в Аржентина, ще ви поканят на телефона.

Образуване на пръстен с палеца и показалеца - "ОК"

Смисълът на жестовете в различните страни
В по-голямата си част от случаите означава липсата на проблеми или "нула". Но не навсякъде. Във Франция, Португалия и някои латиноамерикански страни, жеста "OK" се възприема като груб и символизира анус. Особено остър е в Турция, където безименния пръст е отворен и проявявате обвинение в хомосексуалност. В Тунис, жестът може да се тълкува като заплаха, да убиете човек.

Знак на победата

Смисълът на жестовете в различните страни
Повдигнатият показалец и среден пръст означава триумф и победа. Но в Италия този жест на дланта означава женски полов орган.

loading...
Предишна: Котки хванати да ровят не където трябва
Следваща: 15 мъже с безупречно чувство за вкус!