Днес имаш два избора. И в живота имаш два избора

Днес имаш два избора. И в живота имаш два избора

Джери е мениджър в ресторант. Той винаги е в добро настроение. И всеки път, когато някой го попита как е, отговаряше: „По-добре от това не може да бъде."

Когато той реши да си смени работата, голяма част от персонала напусна и тръгнаха с него... от ресторант в ресторант. Защо? Защото Джери умееше да мотивира и вдъхновява хората. Ако някой от колегите му имаше лош ден, Джери винаги беше до него, за да го успокои и да му покаже позитивната страна на ситуацията.

Забелязвайки това, станах любопитен. Един ден отидох при него и го попитах:

- Не разбирам, никой не може да бъде позитивен целия ден, как успяваш?

Джери се усмихна и ми каза:

- Всяка сутрин се събуждам и си казвам: „Днес имаш два избора – добро или лошо настроение." Винаги избирам доброто настроение. Всеки път, когато се случи нещо лошо си казвам: „Имаш два избора – да бъдеш жертва или да се учиш от ситуацията." Винаги избирам това да уча. Когато дойде някой при мен и почне да ми се оплаква, пак имам два избора – да слушам оплакванията му или да му изтъкна позитивната страна на живота. Винаги избирам позитивната страна.
- Но това не е така лесно. - казах му аз.

- Напротив, лесно е. – отговори ми Джери - Всичко в живота се върти около избора, всеки път, когато решаваш нещо, всичко е въпрос на твоя избор. Решаваш как ще реагираш в дадена ситуация. Решаваш как другите ще влияят на твоето настроение. Избираш добро или лошо настроение. Избираш как ще ти протече живота.

От него научих, че всеки ден имаш избор – да се наслаждаваш на живота или да го мразиш. Единственото нещо, което си е само твое и което никой не може да ти отнеме е твоето настроение!

Предишна: Възлите в душата
Следваща: Любовта на живота ти