Може да поемеш ангажимент да обичаш, но не може да обичаш истински, без ангажимент.

Кейт Кериган

Добавен преди 9 годиниВиж този цитат

Не бива да се доверяваме на съвършените двойки: твърде много им харесва да бъдат красиви. Стараят се да се усмихват, все едно, че рекламират премиерата на филм на фестивала в Кан. Неприятното на брака по любов е, че започва прекалено от високо. Единственото, което може да се случи с такъв удивителен брак е катаклизъм. Озоваваме се в Рая още преди да сме живели. Когато получиш всичко прекалено рано, в един момент започваш да се надяваш да настъпи бедствие, което да посрещнеш като освобождение. Катастрофа, която да ти донесе облекчение.

Фредерик Бегбеде

Добавен преди 9 годиниВиж този цитат

Бих могъл да обещая да те пазя и да се грижа нежно за теб. Бих могъл да обещая да бъда с теб в здраве и болест. Бих могъл да кажа "Докато смъртта ни раздели", но няма да го направя. Тези клетви са за оптимистичните двойки, тези, пълни с надежда. Аз обаче няма да стоя тук на сватбата си оптимистичен или пълен с надежда. Не съм оптимистичен. Не се надявам. Аз съм сигурен. Аз съм уверен. Аз знам. Сърцата са моята специалност. Аз ги разделям, аз ги събирам отново. Аз ги държа в ръцете си. Сърцата са моята специалност. И в това, аз съм сигурен, ти си моят партньор, моята любовница, моята най-добра приятелка. Моето сърце, моето сърце бие за теб. И в този ден, денят на нашата сватба, ти обещавам това - обещавам ти да сложа сърцето си в дланите ти. Общавам ти… себе си.

Добавен преди 9 годиниВиж този цитат

Човек не се жени за някого, само защото е лудо влюбен в него. Бракът е съдружие. Избираш партньор, с когото ще играеш успешно всяка игра, която предлага животът.

Силвия Кристъл

Добавен преди 9 годиниВиж този цитат

И затова разбирателството между мъжа и жената ще се постигне само когато те се опознаят, когато видят общите си интереси, изучат живота от едни и същи източници и тръгнат заедно, за да го изживеят както трябва разумно и здравословно.

Емил Зола

Добавен преди 9 годиниВиж този цитат

Голяма част от брака се намираше в сивата зона между щастието и отегчението, между задоволството и раздразнението.

Джесика Ръстън

Добавен преди 9 годиниВиж този цитат

Нашето е твърде повърхностно за брака. Женим се, все едно че прескачаме до Макдоналдс. Сетне грабваме дистанционното и сменяме канала.

Фредерик Бегбеде

Добавен преди 9 годиниВиж този цитат

Аз съм ти съпруг. Трябва да ме подкрепяш независимо какво има в гащите ми.

Добавен преди 9 годиниВиж този цитат

Колкото и добре да познаваш партньора си, от време на време се натъкваш на прегради или попадаш в пропаст… Например, партньорът ти изразява мнение или становище, напълно противоречащи на досегашното му поведение. Подобна "ерес" е толкова абсурдна, особено в собствените ти очи, че дори граничи с психозата. В такива случаи, ако човек иска да запази брака и собственото си душевно равновесие, трябва да си припомни, че да се гневиш, означава да се приравниш към глупците, които смятат за възможно едно човешко същество напълно да опознае друго.

Стивън Кинг

Добавен преди 9 годиниВиж този цитат

Мъжът е погълнат от мига, а жената търси продължението. Но при сближаването на двамата може би се получава истинското време, пълното: мъжът ме кара да усетя мига, а аз го заставям да се влее в продължението на мига. Само двама, мъж и жена, които се обичат, могат да почувствуват времето в неговата мигновеност и продължителност.

Блага Димитрова

Добавен преди 9 годиниВиж този цитат