Какво животно си според зодията

Какво животно си според зодията

Според келтите на всяка зодия приляга определено животно, чиито черти носи всеки човек, роден на определена дата. Така родените от 21 януари до 17 февруари са подвластни на Уран и са носители на мъдростта. Те са Жерави – имат невероятен ум и са способни на велики неща. Това са духовни личности, които се разбират най-добре с Пчела и Лебед.

Тюлен – от 18 февруари до 17 март. Планетата-покровител е Нептун. Това е човек, който съчувства на всеки. Той може да се адаптира към всяка ситуация. Артистичен и емоционален, свръхинтуитивен, мечтател и романтик. Най-добре се разбира с Видра и Гъска.

Мечка – 18 март – 14 април. Тези хора са подвластни на Марс. Тази планета ги зарежда със смелост и желание за приключения и победи. Готови са да победят с цената на всичко, понякога стават агресивни. Разбират се най-добре с Котка и Сова.

Змия – 15 април -12 май. Подвластна е на Луната. Изключителна изобретателност и гъвкавост в критичните ситуации. Такива хора най-често стават лечители и магьосници. Тяхното семейство е най-висшето нещо на света за тях. Най-добре се разбират с Елен и Сьомга.

Пчела – 13 май – 9 юни. Пчелата е генератор на нови идеи, тя е обаятелна и успява да се справи с всяко предизвикателство, изпречило се на пътя й, тъй като е работохолик. Тя е подвластна на планетата Вулкан, за която се смята, че е била погълната някога от нашето Слънце. Разбира се най-добре с Жерав и Лебед.

Видра – 10 юни – 7 юли. Видрата е подвластна на Юпитер. Има силна интуиция, трудно е да бъде излъгана. Лесно намира общ език с всеки човек. Любител на пътешествията и на промените. Готова е да помогне на всеки, изпаднал в беда. Разбира се прекрасно с Гъска и Тюлен.

Котка – 8 юли – 4 август. Котката е подвластна на планетата Земя. Тя е лоялна и предана към най-близките си хора. Тя е честна и упорита, трудно се доверява дори на близки приятели. Чувствена и загадъчна. Хармонични са отношенията й с Мечка и Сова.

Сьомга – 5 август – 1 септември. Подвластна е на Меркурий. Творческа натура, склонна към създаване на прекрасни произведения на изкуството. Внимателен наблюдател и перфектен анализатор. Разбира се чудесно със Змия и Елен.

Лебед – 2 септември – 29 септември. Лебедът е добър и нежен, чувствителен и отзивчив. Подвластен на Венера и щастлив, когато обича и е обичан. Без любовта за него животът не е пълен. Най-добре се разбира с Жерав и Пчела.

Гъска – 30 септември – 27 октомври. Подвластна е на спътника ни Луна. Остроумна, забавна, творческа натура, която винаги крие изненади за партньорите си. Артистична натура, която е и практична и обича да спестява за черни дни. Разбира се най-добре с Тюлен и Видра.

Сова – 28 октомври – 24 ноември. Планетата, която я покровителства, е Плутон. Совата е спокойна, с мощен интелект, който й помага да излезе от трудните ситуации. Склонни са към отшелничество, но винаги са в центъра на вниманието. Най-добре се разбират с Котка и Мечка.

Гарван – 25 ноември – 23 декември. Покровителстван е от Сатурн. Основната му черта е, че се стреми да излезе победител от всяка ситуация. Изключително продуктивен и с мощен потенциал, който се проявява в различни сфери. Най-добре се разбира с Тюлен и Сьомга.

Елен – 24 декември – 20 януари. Покровителствани са от Слънцето. Това са честни, горди и независими личности. Те се грижат добре за себе си, затова винаги привличат вниманието, където и да се появят. Обожават дългите пътешествия. Разбират се прекрасно със Сьомга и Змия.

loading...
Предишна: Каква е кармата на всяка зодия
Следваща: Каква половинка търси всяка зодия